Opgeruimd verhuizen! & seniorenverhuizing

Ziet u op tegen het ordenen en het opruimen van uw spullen en papieren voor een verhuizing? Dat is goed voor te stellen. Voor sommige mensen is een verhuizing extra stressvol. Soms zelf zo erg dat ze niet meer goed functioneren.

Stress bij het verhuizen komt bij de meeste mensen voor. Als u van mening bent dat u hier hulp bij kunt gebruiken dan kunt u een verhuiscoach inschakelen. Meestal is dit een professional organizer die ook verhuizingen kan organiseren.

Vaak is een verhuizing van senioren erg stressvol. Zeker als er weinig of geen hulp is van kinderen of andere mensen die helpen dan het zelfs een probleem worden.

Ouderen zijn vaak fysiek en mentaal niet meer zo sterk. Dat verschilt echter per mens, maar in de regel krijgen senioren ouderdomsklachten, waaronder spier- en gewrichtklachten en soms ook mentale achteruitgang. Ook kan slecht zicht dagelijkse taken bemoeilijken. In dat soort gevallen is het erg handig als er een verhuiscoach de boel begeleidt en organiseert.

Seniorenverhuizing uit handen geven

Een seniorenvehruizing kunt u dan ook uit handen geven aan een verhuiscoach. Dit zijn opruimcoaches die ook gespecialiseerd zijn in het begeleiden, organiseren en uitvoeren van een verhuizing.

Een verhuischoach kan u helpen om op een zorgeloze manier te verhuizen. Dit kan heel ver gaan, maar ook beperkt tot bepaalde taken.

Voor senioren die van groot naar klein gaan verhuizen kan een opruimchoach ook zorgen voor de ontruiming van de rest inboedel uit de oude woning. Deze overtollige meubels krijgen dan of wel een nieuwe leven elders of worden afgevoerd naar een afvalverwerker. Ook overige huisraad wordt verwijderd. Dit noemen we een woningontruiming. Overig huisraad, waaronder kleding wordt bijvoorbeeld ook verwijderd. Kleding wordt dan vaak gedoneerd.

Volg-Orde begeleidt en organiseert voor u!


Verhuizen is zonder twijfel één van de onrustigste momenten in iemands leven.
Veel mensen zien als een berg op tegen de verhuizing. Verhuizen staat dan ook in de top 5 van meest stressvolle ervaringen. U moet organiseren, inpakken en keuzes maken, wat gaat er mee, wat gooit u weg en wat gaat naar een goed doel. In uw nieuwe woning of kantoor moet u uw spullen weer een goede en vindbare plek geven. Veel mensen ontbreekt de tijd, fysieke kracht of organisatietalent, waardoor de verhuizing een bron van stress vormt! Volg-Orde kan u hierbij begeleiden.

Een verhuizing is een uitstekend moment om schoon schip te maken. Opgeruimd uw eigen huis verkopen en uw nieuwe huis betrekken. Bij de verkoop is het natuurlijk van belang dat uw woning er perfect uitziet. Rommel moet uit het zicht zijn waardoor de kamers groot en licht tonen. Hoe beter uw woning eruit ziet, des te groter is de kans op een snelle verkoop

Wat kan Volg-Orde voor u betekenen?

  • Begeleiden en organiseren van verhuizingen.
  • Opstellen van een schema van werkzaamheden voor, tijdens en na de verhuizing
  • Ordenen van administratie en het invullen van formulieren
  • Opruimen van kasten en ruimtes
  • Uitzoeken en inpakken van spullen welke meegaan naar uw nieuwe huis
  • Afvoeren van overbodige spullen
  • Zorgen dat uw huis er opgeruimd uitziet waardoor het sneller verkoopbaar is en dat u na de verhuizing weer snel op orde bent


Volg-Orde heeft zich gespecialiseerd in verhuizingen van groot naar klein,
zoals een verhuizing van een woonhuis naar een bejaardenhuis.